Praktische inzichten

Investeren in vastgoed: Een slimme aanvulling op uw pensioen  

Investeren in vastgoed: Een slimme aanvulling op uw pensioen

Het Nederlandse pensioensysteem staat bekend om zijn robuustheid, maar met de stijgende levensverwachting, economische ontwikkeling en de invoering van het nieuwe Pensioenstelsel, maken veel Nederlanders zich zorgen over hun financiële stabiliteit nadat ze met pensioen gaan.

Volgens onderzoek van de Rabobank heeft bijna een derde van de werknemer-huishoudens in Nederland een pensioentekort. Dit houdt in dat als ze met pensioen gaan, ze waarschijnlijk niet voldoende middelen hebben om hun huidige levensstandaard te handhaven. Voor ondernemers, van wie velen nauwelijks pensioen opbouwen, is het nog belangrijker om aandacht te besteden aan hun pensioen en financiële doelstellingen.

Met de grote veranderingen op de pensioenmarkt is het voor Nederlanders verstandig om te kijken naar pensioenplanning om ook na pensionering een inkomen veilig te stellen. Eén van de mogelijkheden in opkomst is het investeren in verschillende soorten vastgoed.

De kracht van vastgoed in pensioenplanning

Vastgoed heeft zich door de jaren heen bewezen als een solide investering. De vastgoedmarkt biedt vele kansen op de weg naar financiële vrijheid. Vastgoedinvesteringen bieden niet alleen een potentieel voor waardevermeerdering op de lange termijn, maar kunnen ook zorgen voor een passieve inkomstenbron. Deze inkomsten zijn een welkome aanvulling op het reeds opgebouwde pensioen.

De stabiliteit van vastgoed, vergeleken met de snelheid van het handelen in aandelen op de beurs, maakt het een zeer aantrekkelijke optie voor de langetermijnplanning naar uw pensioen. De fysieke waarde van onroerend goed is tastbaar, in tegenstelling tot aandelen of obligaties, biedt het een gevoel van stabiliteit. Zelfs ten tijde van economische onzekerheid. 

Vastgoedinvesteringen bieden bescherming tegen inflatie. Spaargeld op de bank kan in waarde verminderen door inflatie, terwijl de waarde van vastgoed juist kan stijgen.

Actieve of passieve investering?

Er zijn verschillende soorten vastgoed waarin men kan investeren. Elk type vastgoed heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, afhankelijk van de investeringsdoelen en risicotolerantie. 

Wel zijn alle investeringen in vastgoed te verdelen in actief of passief:
Actieve investering vereist directe betrokkenheid bij het beheer en de exploitatie van het vastgoed, wat potentieel hogere rendementen kan opleveren, maar ook meer tijd en moeite kost.  

Passieve investering, daarentegen, stelt investeerders in staat om te investeren in vastgoedfondsen of -hypotheken, waarbij het beheer wordt overgelaten aan professionals.

Dit kan voor het aanvullen van het pensioen een goede keuze zijn als u wilt profiteren van de voordelen van vastgoedinvesteringen, maar niet de tijd of expertise heeft om het vastgoed zelf in beheer te nemen.

Investeer in vastgoed bij Meerdervoort

Meerdervoort onderscheidt zich als een betrouwbare partner in de wereld van vastgoedinvesteringen. Met een duidelijke focus op duurzame investeringen, biedt Meerdervoort passieve investeringsmogelijkheden waarbij u verzekerd bent van een eerste of tweede hypotheekrecht. Dit zorgt voor een vastgoed als onderpand en een vaste, maandelijkse rente-uitkering, los van de onzekerheid van marktschommelingen.

Door te kiezen voor Meerdervoort kiest u voor een partner die investeert met oog op de lange termijn, waarbij vastgoed met hoge potentie wordt geselecteerd en professioneel beheerd. Dit maakt investeren bij Meerdervoort niet alleen een slimme keuze voor een gedegen pensioenplanning, maar hiermee bieden we ook stabiliteit binnen een veelzijdig investeringsportfolio.

Aanvullend pensioen, de conclusie

Investeren in vastgoed biedt een aantrekkelijke mogelijkheid om het pensioen aan te vullen en te beschermen tegen inflatie, met de kenmerken die essentieel zijn voor langetermijnplanning. Meerdervoort staat klaar om u te begeleiden, met de zekerheid en professionaliteit die u van ons mag verwachten.

Disclaimer: dit is geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. Raadpleeg uw adviseur indien u overweegt om te gaan beleggen.

Wilt u meer informatie?

Aanhef