Slim investeren met Meerdervoort:

Duurzame financiële groei voor uw cliënten

Financieel Adviseurs

Meerdervoort biedt mogelijkheden om rechtstreeks te investeren in vastgoedproposities, waarbij investeerders profiteren van maandelijkse rente-uitkeringen en hypothecaire zekerheid − met het vastgoed als onderpand. Interessant voor cliënten die een passief inkomen willen genereren en zekerheid belangrijker vinden dan hoge rendementen. Met onze investeringsmogelijkheden kunt u uw cliënten voorzien van een solide en beproefde strategie om hun financiële doelstellingen te bereiken.

Wie is Meerdervoort en hoe gaan we te werk?
Meerdervoort is een investeringsmaatschappij die sinds de oprichting in 2013 door zijn unieke aanpak als vastgoedinvesteerder een solide groei heeft doorgemaakt. Vanuit een bewezen succesvolle strategie investeren we in residentieel vastgoed, kantoren, winkelcentra en zorgvastgoed in met name de Randstad en de grote steden, maar ook daarbuiten. Anno 2023 heeft onze vastgoedportefeuille die is verspreid over meerdere bv’s binnen de groep een geschatte waarde van meer dan € 500.000.000.

Kenmerken Meerdervoort

 • checkmark

  Buy-and-hold vastgoedstrategie

 • checkmark

  Hypothecaire zekerheid

 • checkmark

  Trackrecord 100% rendementsscore

 • checkmark

  Maandelijkse rente-uitkeringen

 • checkmark

  Beheer en ontwikkeling in eigen hand

 • checkmark

  Diverse investeringsmogelijkheden

Waarom Meerdervoort?

Zoals u weet, is investeren in vastgoed een solide en veilige keuze, omdat het als tastbaar bezit altijd een zekere waarde behoudt. Daarbij verstrekken wij investeerders het eerste of tweede hypotheekrecht, met het vastgoed en de huurpenningen als onderpand. Zo stellen wij het belang van de investeerder voorop.

We investeren in vastgoed met verbeterpotentieel. In panden die direct renderen, omdat er al meerdere huurders inzitten, maar vooral waar we waarde aan kunnen toevoegen. Dit om de loan-to-value (LTV) − de verhouding tussen de leensom en het onderpand − gaandeweg te verlagen, de cashflow te optimaliseren en daarmee de dekkingsgraad te verbeteren.

We investeren in zorgvuldig geselecteerd vastgoed, waarbij we vasthouden aan de criteria uit onze investeringsstrategie die is gericht op behoud, verduurzaming en waardecreatie op de lange termijn.

Dit soort vastgoed ligt meestal niet op typische A-locaties. Een bewuste keuze, omdat vastgoed op toplocaties eenvoudigweg te duur is en op korte termijn onvoldoende rendeert. Het is vaak speculeren op waardestijging. Wij voegen graag zelf waarde toe. Daarom laten wij ons oog vaak vallen op specifieke locaties en value-add vastgoed met een directe groeipotentie.

Met onze investeringsstrategie bieden wij cliënten rendementen van 5% tot 7% of meer, afhankelijk van het gekozen project, looptijd, inleg en gewenste risicoprofiel. Wij werken met vaste maandelijkse rente-uitkeringen, zodat uw cliënt vooraf weet waar hij of zij aan toe is.

Locaties investeringsprojecten

Op het kaartje ziet u waar onze (59) investeringsprojecten zich bevinden. Zoals u ziet, bevindt het merendeel van onze projecten zich in de Randstad en in het Oosten van het land.

Als u inzoomt, merkt u ook op dat we (bewust) niet investeren in vastgoed op triple A-locaties, in stadskernen. Eenvoudigweg omdat dit vastgoed volgens ons overgewaardeerd is en onvoldoende rendement oplevert.

Wij investeren daarentegen in vastgoed op locaties met de kenmerken van triple A-locaties. Dat zijn locaties in dichtbevolkte gebieden die goed bereikbaar zijn, door de nabijheid van verkeersknooppunten en OV-voorzieningen. Vastgoed op deze locaties levert stabiele rendementen op, die meestal hoger liggen dan de rendementen op A-locaties.

De meerwaarde van Meerdervoort voor financieel adviseurs

Wij begrijpen dat het vinden van de juiste investeringsmogelijkheid voor uw cliënten een cruciale taak is die serieuze overweging vereist. U zoekt naar oplossingen die niet alleen solide rendementen bieden, maar ook passen bij de individuele financiële doelstellingen en risicobereidheid van uw cliënten.

Naast het aanbieden van hoogwaardige investeringsmogelijkheden, stellen we dan ook educatieve hulpmiddelen en bronnen ter beschikking om u te helpen uw cliënten beter te informeren en te begeleiden bij hun financiële beslissingen. Ons ervaren team van beleggingsprofessionals staat voor u klaar om desgewenst samen met u te kijken hoe onze investeringsmogelijkheid kan worden geïntegreerd in de portefeuilles van uw cliënten, waarbij u natuurlijk altijd het enige aanspreekpunt blijft voor uw cliënten.

Wij hechten tot slot veel waarde aan openheid en transparantie. U en uw cliënten hebben altijd toegang tot gedetailleerde informatie over de prestaties van de investering. Wij geloven in samenwerking en zijn toegewijd aan het ondersteunen van financieel adviseurs zoals u om succes te behalen voor uw cliënten.

Cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2 (peildatum september 2023)

Organisatie structuur

Meerdervoort heeft meerdere aandeelhouders. De aandelen zijn gecertificeerd. Er zijn geen aandeelhouders met een belang van 25% of meer.

Het 4-koppige bestuur (bestaande uit CEO, CFO, CCO, en COO) heeft de dagelijkse leiding over de organisatie. PRMD en CRMD, verantwoordelijk voor het beheer van het residentieel respectievelijk commercieel vastgoed, vallen net als ons onderhoudsbedrijf Orange Parq onder de afdeling Asset Management.

De belangen van de investeerders in de verschillende investeringsprojecten van Meerdervoort worden behartigd door de onafhankelijke Stichting Hypotheekhouders Meerdervoort. De belangen van de obligatiehouders in de verschillende Meerdervoort Garantiefondsen (waarin verschillende residentiële investeringsprojecten zijn geclusterd) worden behartigd door de onafhankelijke Stichting Bestuur Garantiefondsen.

Het verloop

Sinds onze oprichting hebben we ongeveer 59 investerings- projecten gelanceerd: 7 investeringsprojecten in residentieel vastgoed (circa 600 huurwoningen) en 52 in commercieel vastgoed (winkels en kantoren).

Elk van deze projecten is gefinancierd door particuliere ‘investeerders’ – onze financiers in feite − die hierbij het eerste, of in sommige gevallen het tweede hypotheekrecht kiezen, met het vastgoed en huurstromen als onderpand. Op die manier kunnen wij onze cliënten vaste rendementen bieden, terwijl wij het investeringsrisico voor onze rekening nemen.

Wij waren in Nederland de eerste die het principe van beleggen met een vaste rente introduceerden in vastgoedfondsen en zijn nog steeds de enige in de vastgoedmarkt die dit succesvol op grote schaal doet.

Zoals uit de grafiek en tijdlijn blijkt, hebben zowel de (markt)waarde van ons vastgoedportfolio (AUM) als de jaarlijks behaalde rendementen een (exponentiële) groei laten zien. Van 2018 t/m 2020 is onze AUM elk jaar praktisch verdubbeld; in 2021 - 2023 is deze elk jaar met gemiddeld € 100.000.000 toegenomen.

"Prettige samenwerking. Korte lijnen, snelle reacties. Flexibel ook"
Judith Scherrenberg, financieel adviseur sinds 1987

Interesse? Laat u gegevens achter

Aanhef


Investeer uw vermogen met visie en zekerheid