financieel adviseur sinds 1987

Judith Scherrenberg

Judith Scherrenberg, financieel adviseur sinds 1987

Als ondernemer ben je niet alleen volop bezig met het hier en nu, maar ook met je toekomstige situatie. Want er komt een moment dat je bijvoorbeeld wilt stoppen met werken. Of dat je je zaak wilt overdragen aan je kinderen. Hoe regel je dat financieel het beste? Financieel adviseur Judith Scherrenberg zit dagelijks met ondernemers aan tafel en helpt ze niet alleen met dit soort vragen, maar ook met de vraag hoe je je vermogen voor je kunt laten werken. Bijvoorbeeld door het te beleggen in vastgoed.

Judith Scherrenberg schetst om te beginnen in vogelvlucht haar carriere in de financiële dienstverlening: “Ik ben adviseur sinds 1987, dat is dus best al een tijdje. Ik ben begonnen in het assurantiekantoor van mijn ouders. Dat kantoor heb ik op een gegeven ogenblik overgenomen, waarna ik me ben gaan specialiseren in pensioenen en financiële planningen. Vervolgens heb ik het kantoor verkocht en heb ik een pensioenconsultancy bedrijf opgericht. Dat heb ik inmiddels ook weer verkocht, omdat het te groot werd en ik me te veel moest bezig gaan houden met het management. Terwijl ik het leukst vind om bezig te zijn met klanten en deze financieel advies geven en van dienst zijn met financiële planning. Daar wordt ik het blijst van. Ik werk nu met een compagnon en één medewerker.”

Meerdervoort
Met betrekking tot dat laatste komt dan ook de vraag om de hoek hoe je geld voor je kunt laten werken. Daar ligt voor Judith ook de link naar Meerdervoort. “Ik heb Meerdervoort min of meer toevallig leren kennen, omdat ze klant zijn van een partij waarmee ik intensief samenwerk, Paardekoper Private Insurance. Bij hen doe ik alles wat te maken heeft met levensverzekeringen en financiële planning. Zo kwam ik in contact met Meerdervoort. In eerste instantie met de directie die ik heb mogen helpen met een paar financiële vraagstukken van hen zelf. Op die manier raakte ik bekend met het concept van Meerdervoort en kwam ik op het idee dat dat ook heel goed zou kunnen werken voor een aantal van mijn klanten. Het gaat daarbij om klanten die het vermogen dat ze investeren ook nodig hebben om van te kunnen leven. Om daar inkomen uit te halen. Het leuke aan het concept van Meerdervoort is dat mensen een vaste rentevergoeding krijgen, die per maand wordt uitgekeerd. Het cashflowmanagement voor de klant wordt op die manier goed ingevuld. De hoofdsom zit in een hypotheek met een goede zekerheid bij een partij die daar dagelijks mee bezig is. De klant heeft dus geen omkijken naar het vastgoed. Hij/zij verstrekt alleen maar een hypotheek en krijgt daar een nette rentevergoeding voor terug met een acceptabel risico. En kan dus een aantal jaren rekenen op een vaste kasstroom, waarmee het inkomen aangevuld kan worden.

Samenwerking
Tot slot schetst Judith in het kort de samenwerking met Meerdervoort. “Die verloopt heel prettig. Korte lijnen, snelle reactie. Flexibel ook. Mijn klanten zijn ondernemers, dus die vinden het plezierig dat er ook buiten kantooruren actie ondernomen kan worden. De documentatie is helder en duidelijk geschreven, met een duidelijke structuur en ook goed uit te leggen aan klanten. Wat mijn klanten met name plezierig vinden is de snelheid. Binnen twee weken kun je, afhankelijk van het project waar je aan deelneemt, alles regelen. Dat is heerlijk voor mijn klanten, want die houden wel van tempo maken. Dan kunnen ze vervolgens weer verder.”

Ik ben Financieel adviseur

Bent u financieel adviseur en wilt uw meer informatie over een samenwerking met Meerdervoort. Lees dan onze uitgebreide adviseurs pagina of neem direct contact met ons op via relatiebeheer@meerdervoort.com