Investeer nu met een 2e hypotheekrecht

Stadscentrum SuyderSee Dronten

Project: Stadscentrum SuyderSee Dronten 2e recht

Nieuwe investeringsmogelijkheid in commercieel vastgoed

Meerdervoort biedt u de mogelijkheid om te investeren in Stadscentrum SuyderSee, hét kernwinkelgebied van de gemeente Dronten in Flevoland. Het winkelgebied heeft een modern en gevarieerd aanbod en een sterke positie in de regio in de groeiende gemeente Dronten, waar ook Swifterbant en Biddinghuizen deel van uitmaken. Het investeringsaanbod omvat de financiering van het centrum met een tweede hypotheekrecht.

Kenmerken Stadscentrum SuyderSee Dronten

 • checkmark

  Rendement: 7,25% per jaar

 • checkmark

  Rente-uitkeringen: maandelijks

 • checkmark

  Minimale inleg: € 100.000

 • checkmark

  Looptijd: 3 jaar

 • checkmark

  Zekerheden: 2e hypotheekrecht

 • checkmark

  Doelkapitaal: € 5.800.000

 • checkmark

  LTV: 97,8%

 • checkmark

  Profiel: Opbouw

Het winkelcentrum

Stadscentrum SuyderSee is hét kernwinkelgebied van Dronten. Dit multifunctionele winkelcentrum is zowel het stadscentrum als de plek voor de dagelijkse boodschappen. Een alles-in-één winkelbestemming, waar bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 120 winkels - waaronder de vier supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Vomar en Aldi - voor de dagelijkse benodigdheden, diensten, mode en woonartikelen.

Het centrum heeft een sterke sociale functie en is een belangrijke ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap, onder andere door de markt en het gemeentehuis. Uniek aan deze plek is ook de lange verblijfsduur in het gebied vanwege het horecaplein en het direct aangrenzende theater de Meerpaal.

Stadscentrum SuyderSee heeft een dominante regionale positie, waarbij de meeste bezoekers - ongeveer 75% - afkomstig zijn uit Dronten en de direct aangrenzende plaatsen, waaronder Biddinghuizen en Swifterbant. Maandelijks verwelkomt het centrum maar liefst 500.000 bezoekers. Dit aantal laat al enkele jaren een stijgende trend zien. Het winkelcentrum is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de verschillende parkeerplaatsen rondom het stadscentrum.

Meer informatie over dit project?

Aanhef


Het gebied

Stadscentrum SuyderSee ligt in de provincie Flevoland, in de jonge plaats Dronten. Deze gemeente groeit sterk en telt momenteel bijna 45.000 inwoners. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren groeien naar 60.000 inwoners. In totaal worden er 9.000 woningen gebouwd. Voor 3.300 woningen zijn er al plannen. Naar verwachting komen daar tot 2050 nog circa 5.000 tot 6.000 woningen bij. Niet alleen Dronten, maar ook de omliggende gemeenten hebben grote groeiambities en streven naar een totale groei van 22.000 nieuwe woningen voor 2030.

Het winkelcentrum is het belangrijkste winkelgebied in de stad en van de regio. Omgerekend naar het aantal vierkante meters winkeloppervlak per inwoner is Dronten vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde. Dit betekent dat de gemeente een goed gestructureerd en evenwichtig winkelaanbod heeft.

Dronten en de omliggende regio bieden veel groeipotentie. Stadscentrum SuyderSee is goed gepositioneerd om de groeiende bevolking en de economie te accommoderen. Dankzij de regionale functie van het centrum is het waarschijnlijk dat het aantal bezoekers minimaal stabiel zal blijven en waarschijnlijk nog verder zal toenemen, mede als gevolg van de verwachte bevolkingsgroei.

Interessante investeringsmogelijkheid

Stadscentrum SuyderSee biedt u een veelbelovende investering met goede langetermijn perspectieven en een stabiele cashflow. Ongeveer 60% van het winkelcentrum bestaat uit convenience winkels, een segment dat zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld heeft. Sinds de coronacrisis is de kracht van een goed ontwikkeld lokaal verzorgingsgebied van groter belang dan ooit tevoren. Consumenten winkelen bij voorkeur steeds dichter bij huis en tonen terughoudendheid om lange afstanden af te leggen om te gaan winkelen. Daarom is het hebben van een sterk en veerkrachtig verzorgingsgebied binnen een straal van 10 á 15 kilometer essentieel voor het succes van binnensteden.

De markt voor wijkwinkelcentra biedt ook in de toekomst veel potentie. Dit heeft vooral te maken met de branchering die sterk is gericht op dagelijkse boodschappen en andere convenience gerelateerde producten. Dat maakt deze investering veerkrachtiger bij een economische neergang, maar bijvoorbeeld ook bij evenementen zoals de coronapandemie. Verwacht wordt dat de groei van de winkelomzetten de komende jaren zal doorzetten en dat ook de overeengekomen loonsverhogingen opwaarts zullen doorwerken. In combinatie met de bevolkingsgroei ziet de toekomst voor wijkwinkelcentra er positief uit.

Met een modern en gevarieerd aanbod, een sterke positie in de regio, groeiende bevolking en de geplande woningbouw, staat Stadscentrum SuyderSee een mooie toekomst te wachten.

Wij nodigen u uit om onderdeel te worden van deze interessante investeringsmogelijkheid en te profiteren van een solide investering.

Deelnemen aan dit project? Vul onderstaand formulier in.

Aanhef