investeringsmogelijkheid

Business Center

Schiphol-Rijk

Project: 'Business Center Schiphol-Rijk'

5,5% rendement per jaar

Meerdervoort biedt u met het project ‘Business center Schiphol-Rijk’ de mogelijkheid te investeren in twee hoogwaardige kantoorgebouwen gelegen in de gemeente Haarlemmermeer. Dit project is 1 november 2022 aangekocht door Meerdervoort. Binnen dit goedlopende project zijn er nog investeringsmogelijkheden.

Kenmerken 'Business Center Schiphol-Rijk'

 • checkmark

  Taxatiewaarde: € 13.230.000,-

 • checkmark

  Rentepercentage: 5,5% per jaar

 • checkmark

  Minimale deelname: € 100.000

 • checkmark

  Ingangsdatum: 1 februari 2023

 • checkmark

  Einddatum: 1 november 2026 (44 maanden), met een verlengingsoptie voor maximaal 2 jaar, waarbij u als tegenprestatie 1% extra rente per jaar krijgt

 • checkmark

  Zekerheden: 1e hypotheekrecht op het vastgoed en eersterangs pandrecht op de met het vastgoed verbonden roerende zaken en huurvorderingen

Investeren in commercieel vastgoed

Met de versterkte focus op duurzaamheid en mobiliteit is de verwachting dat het aantal satellietkantoren de komende periode sterk zal toenemen. Vanwege tijdelijke leegstand of het afstoten door institutionele beleggers kunnen bedrijfsverzamelgebouwen tegen een scherpe prijs worden aangekocht en kan aan dit type vastgoed een toekomstgerichte invulling worden gegeven. Het grote voordeel voor u als belegger is dat voor duurzame, kwalitatieve kantoorruimten meestal meerjarige huurcontracten worden afgesloten. Dat biedt een goed rendement op uw vermogen.

De regio Amsterdam is dominant in de kantorenmarkt van de provincie Noord-Holland. De opname van kantoorruimte in de vrije markt steeg met 17% ten opzichte van 2020 en het aanbod bleef op een gelijk niveau. Ook in de rest van de regio stabiliseerde het aanbod. De opname nam echter spectaculair toe met 46% in 2021. Dit kwam vooral door de gestegen dynamiek onder kleinschalige bedrijven en een plotselinge toename van de opname in de gemeenten Haarlemmermeer en Ouder-Amstel.

Business center Schiphol-Rijk

Deze propositie bestaat uit twee gebouwen.

 • Het object aan de Walaardt Sacréstraat 405 is gelegen naast de snelweg A9 op het Businesspark Aerospace Exchange (Schiphol-Oost). Het gebouw bestaat uit vijf bouwlagen met 54 parkeerplaatsen buiten en heeft een totale verhuurbare oppervlakte van 2.201m2.

 • Het object aan de Tupolevlaan 81-99 is gelegen nabij de snelwegen A4 en A5 op het kantorenpark RichPort Park Schiphol-Rijk. Het is een vrijstaand kantoorgebouw dat bestaat uit zeven bouwlagen met een totale verhuurbare oppervlakte van 3.825 m2. Naast een parkeergarage en een parkeerdek met 106 parkeerplaatsen beschikt het object over een afgesloten parkeerterrein met nog 44 parkeerplaatsen.

Het gebouw is perfect voor innovatieve bedrijven en ondernemers die willen netwerken, contacten willen leggen en geïnspireerd willen raken. De werkruimtes zijn ontworpen vanuit flexibiliteit, zodat bedrijven kunnen groeien binnen een vertrouwde ruimte. Het project ‘Business center te Schiphol-Rijk’ is een unieke en zeldzame investeringsmogelijkheid

Huurders

Het eerste gebouw aan de Walaardt Sacréstraat 405 is volledig verhuurd aan vier huurders. De grootste en belangrijkste huurder is onderdeel van de BME group. Dit is een internationale marktleider op het gebied van bouwmaterialen. Onder de BME group vallen onder andere Bouwmaat en Raab Karcher. BME group heeft een huurcontract tot en met eind 2026.

Het object aan de Tupolevlaan 81-99 is verhuurd aan 17 huurders dit gebouw kenmerkt zich door flexibele huurcontracten. De grootste huurder is Vissser & Smit Bouw B.V.. Het bouwbedrijf (welke reeds 150 jaar bestaat) is onderdeel van de VolkerWessels groep. het huurcontract loopt tot eind 2024.

De totale huurstroom bedraagt € 1.109.312

De optimalisatiemogelijkheden binnen dit project bestaan uit indexeren van de huurcontracten. Daarnaast wordt er momenteel een ruimte verbouwd welke 180m2 aan extra verhuurbare ruimte genereert.

Dit project is gesloten

Heeft u interesse om deel te nemen in één van onze andere projecten neem dan contact op met Relatiebeheer: 088-7704444 (vraag naar Philip Jansen of Kalim Rahmanyar) of stuur een e-mail naar: relatiebeheer@meerdervoort.com.