Besloten fonds

De Promesse

te Lelystad

Project: De Promesse te Lelystad

5,5% rente met een 1e hypotheekrecht en een looptijd van 3 jaar

Meerdervoort biedt met de Besloten Fondsen u de mogelijkheid om te investeren in commercieel vastgoed. Het betreft dit keer het project ‘De Promesse’ te Lelystad, unieke winkelpanden in het commerciële stadscentrum van Lelystad.

Investeren in commercieel vastgoed

Terwijl woningen flink in waarde zijn gestegen, zijn de prijzen van zakelijk vastgoed achtergebleven. Het rendement op de verhuur van zakelijk vastgoed is daardoor in de nabije toekomst groter dan het rendement op woningen. Daarom investeert Meerdervoort in multi-tenant bedrijfsverzamelgebouwen en winkels op strategische zichtlocaties. Hoewel online winkelen razend populair en gemakkelijk is, betekent dit ook dat de concurrentie groot is en dat online adverteren vaak onvoldoende effectief blijkt. Daarnaast houden consumenten behoefte aan ‘het eerst zien’ van producten, voordat ze kopen. Winkels zullen dus nooit verdwijnen. Veel grote winkelketens maken daarom tegenwoordig gebruik van parallelle verkoopkanalen, een zogeheten onmni-channel strategie, waarbij on- en offline verkoopkanalen perfect op elkaar worden afgestemd. Denk aan het grote succes: ‘clickand-collect’ van Coolblue, waarbij mensen online kopen en de spullen in de winkel ophalen en/of ruilen. Wij verwachten daarom dat na een milde daling door de COVID-19 pandemie, de verhuur van winkelvastgoed een vlucht zal nemen. Dit is mede te danken aan de behoefte die mensen blijven houden aan essentiële winkels zoals: woonwinkels, eetgelegenheden en supermarkten. Maar ook grote winkelketens die starten met een omnichannel strategie hebben behoefte aan een winkelruimte.

Kenmerken 'De Promesse' te Lelystad

 • checkmark

  Taxatiewaarde: € 3.600.000,-

 • checkmark

  Benodigd kapitaal € 4.100.000,-

 • checkmark

  Rentepercentage: 5,5% per jaar

 • checkmark

  Looptijd: 3 jaar

 • checkmark

  Totaal rendement 16,5% over 3 jaar

 • checkmark

  Minimale deelname: € 150.000,-

 • checkmark

  Voorlopige sluitingsdatum inschrijving: 26 augustus 2022

 • checkmark

  Voorlopige ingangsdatum rente: 15 september 2022

 • checkmark

  Transactie: via Finway B.V. advocaten te Amsterdam (contactpersoon: mr. Kim Veenman) en Dirkzwager Notarissen te Arnhem/Nijmegen (contactpersoon: dhr. Bart Lotgerink)

De Promesse te Lelystad

Lelystad is een gemeente in de provincie Flevoland. De stad is een van de jongste en snelst groeiende woonplaatsen in Nederland. Lelystad is gelegen aan de westzijde van de provincie Flevoland en heeft een goede aansluiting met de snelweg A6 en de N307. De stad kent een bevolkingsgrootte van bijna 82.000 inwoners. Dit stijgt naar verwachting tot boven de 100.000 inwoners in 2040.

Lelystad is een actieve gemeente die volop in ontwikkeling is. Met markante gebouwen van architect Ben van Berkel (architect van o.a. Erasmusbrug in Rotterdam) heeft Lelystad een uniek Stadshart ontwikkeld. Met een mooie combinatie van stedelijke cultuur en indrukwekkende natuur is Lelystad een echte trekpleister voor de omgeving.

• Aantal inwoners: 81.214
• Aantal huishoudens: 34.910
• Gemiddeld inkomen per inwoner: € 31.100
• Bevolkingsgroei: 19% in 2040

Huurders

De huurders van de beleggingsmogelijkheid aan ‘de Promesse’ te Lelystad zijn divers. De belangrijkste huurders zijn onder andere Blokker, KPN en Shoeby. De jaarlijkse huurstroom bedraagt op dit moment € 332.783,-. Blokker heeft al aangegeven per 1-2-2023 het huurcontract met weer vijf jaar te verlengen.

Momenteel worden er actief gesprekken gevoerd met een grote winkelketen welke graag de leegstaande winkelruimte wil opvullen. De jaarlijkse huurstroom wordt hiermee met circa € 75.000,- verhoogd.

De stad Lelystad

Lelystad is een gemeente in de provincie Flevoland. De stad is een van de jongste woonplaatsen in Nederland. De bouw van Lelystad begon al voordat Oostelijk Flevoland was drooggelegd. In 1950 werd Perceel P aangelegd, een werkeiland middenin het IJsselmeer. De arbeiders die op dit werkeiland woonden moesten een bouwput aanleggen voor het gemaal Wortman, dat werd ingezet bij het droogmaken van Oostelijk Flevoland. Perceel P, het oudste stukje Lelystad, heet nu Lelystad Haven.
Lelystad is gelegen aan de westzijde van de provincie Flevoland en heeft een goede aansluiting met de snelweg A6 en de N307. De stad kent een bevolkingsgrootte van bijna 82.000 inwoners. Dit stijgt naar verwachting tot boven de 100.000 inwoners in 2040.

• Aantal inwoners: 81.214
• Aantal huishoudens: 34.910
• Gemiddeld inkomen per inwoner: € 31.100
• Bevolkingsgroei: 19% in 2040

Technisch rapport

Het bloeiende Lelystad met de huidige ontwikkelingspijplijn, maakt het tot een unieke en zeldzame investeringsmogelijkheid. Het bouwjaar stamt uit 2010, wat betekent dat de staat goed is en de toekomstige kosten laag zullen zijn. De ontwikkelingspijplijn verhoogt de kwaliteit en bruikbaarheid van de omgeving.

Het object verkeert in algemene zin in goede conditie met het energielabel A. Het object zal in juiste mate van onderhoud worden ontvangen en de gebruikte materialen en installaties zijn van goede kwaliteit. Het object heeft een verzorgde uitstraling. Ook voldoet het object aan de (toekomstige) milieueisen.

Investeringsmogelijkheid in Meerdervoort Flex B.V.

U kunt investeren in het project door Meerdervoort Flex B.V. een financiering in de vorm van een lening te verstrekken.
Het rentepercentage van deze investeringsmogelijkheid is vastgesteld op 5,5% per jaar tegen een 1e hypotheekrecht. De rente wordt gedurende de looptijd van de lening maandelijks uitgekeerd.

Meerdervoort Flex B.V. zal de financiering in de vorm van leningen aantrekken bij verschillende investeerders. Het staat Meerdervoort Flex B.V. vrij te bepalen welke partijen de andere investeerders in dit project zullen worden en voor welk bedrag deze partijen een financiering verstrekken. Iedere investeerder verstrekt de financiering tegen uniforme voorwaarden die gelden voor de betreffende investering (1e hypotheekrecht).

Dit project is gesloten

Heeft u interesse om deel te nemen in één van onze andere projecten neem dan contact op met Relatiebeheer: 088-7704444 (vraag naar Philip Jansen of Kalim Rahmanyar) of stuur een e-mail naar: relatiebeheer@meerdervoort.com.