Besloten fonds

Lorentzlaan 4 te IJsselstein

Project: Lorentzlaan 4, IJsselstein

4,5 % rente met 1e hypotheekrecht op bedrijfsmatig vastgoed met zorggerelateerde huurder

Meerdervoort biedt met de Besloten Fondsen u de mogelijkheid om te investeren in zakelijk vastgoed. De projecten bestaan uit speciaal geselecteerd onroerend goed. Ligging, huurinkomsten en optimalisatiemogelijkheden worden vooraf door meerdere specialisten en adviseurs bekeken. Het betreft dit keer project ‘Lorentzlaan 4 te IJsselstein’. Inschrijven is mogelijk tot 21 maart 2022.

Project Lorentzlaan 4 te IJsselstein

Het gebouw is totaal circa 2.655 m2 BVO en bestaat uit bedrijfs-/opslagruimte, en een drielaagse kantoorruimten. Het object is geheel verhuurd aan een tweetal huurders. De bedrijfs- en kantoorruimten zijn modern en deels onder architectuur ingericht. Het “kantoorpenthouse” beschikt naast de directiekamer, spreekkamer, kantine, kantoortuin, eigen sanitaire voorzieningen over een tweetal dakterrassen aan beide zijden. Het gebouw is recent gerenoveerd en heeft een representatieve uitstraling.

Het gebouw is gelegen op het bedrijventerrein “Over Oudland”. De afstand tot de rijksweg A2 bedraagt enkele autominuten. Per openbaar vervoer is het pand goed bereikbaar via diverse bus- en/of tramverbindingen, de buslijn bevindt zich op slechts 500 meter van het pand.

Het pand is voor 100% verhuurd aan twee huurders. Aan de huurder ‘Spruyt Hillen B.V.’ zit een mooi sociaal-maatschappelijk aspect gekoppeld. Spruyt Hillen werkt samen met de stichting Reinaerde. Deze stichting zet zich in voor mensen met een beperking. Spruyt Hillen geeft mensen met een beperking de gelegenheid om lichte werkzaamheden te verrichten.

Spruyt Hillen is al 125 jaar leverancier voor de gezondheidszorg. Begonnen als een inkooporganisatie tussen twee apothekers en is uitgegroeid tot een onderdeel van de beursgenoteerde Omega Pharma N.V. Deze huurder heeft meerdere vestigingen. De afgelopen jaren is er bij zorg gerelateerde ondernemingen een enorme opwaartse trend zichtbaar. Deze wordt naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren doorgezet.

Diks Verzekeringen zijn al meer dan vijftig jaar actief in het verzekeringswezen. Op het moment heeft deze huurder 48 werknemers in dienst.

Beide huurders hebben kenbaar gemaakt content te zijn met de huidige huursituatie.

De huidige prijs voor de bedrijfshal die verhuurd is aan Spruyt Hillen bedraagt € 67,- per m2 en de prijs voor de kantoorruimte die verhuurd is aan Diks verzekeringen bedraagt € 105,- per m2. Gezien de ontwikkelingen en de huidige krapte op de kantorenmarkt kan hier een mooie up-side in zitten.
De totale huurinkomsten bedragen € 203.160, - per jaar.

Documentatie

Kenmerken: Lorentzlaan 4 te IJsselstein

 • checkmark

  Taxatiewaarde: € 2.500.000,-

 • checkmark

  Benodigd kapitaal: € 2.500.000,-

 • checkmark

  Rentepercentage: 4,5%

 • checkmark

  Looptijd: 5 jaar

 • checkmark

  Minimale deelname: € 200.000,-

 • checkmark

  Langlopende huurcontracten

 • checkmark

  Sluitingsdatum inschrijving: 21 maart 2022

 • checkmark

  Ingangsdatum rente: 1 april 2022

 • checkmark

  Zekerheden: 1e recht van hypotheek op het gekochte vastgoed

 • checkmark

  Transactie: via Dirkzwager Legal & Tax te Arnhem (contactpersoon: mr. Bart Lotgerink)

Financiering

Financieringsopzet

Omvang: € 2.500.000,-
Zekerheid: 1e recht van hypotheek
Rente: 4,5%
Looptijd: 5 jaar

Bekijk onze projectbegrotingen bij ‘documentatie’ voor een inzage in de exploitatiekosten en huurinkomsten van dit project.

Investeringsmogelijkheid

Meerdervoort Next III heeft een koopovereenkomst gesloten ten behoeve van de aankoop van het zakelijk vastgoed ’Lorentzlaan 4, IJsselstein.
De koopsom van ‘Lorentzlaan 4 IJsselstein’ bedraagt € 2.150.000,-. Het complex heeft een totale oppervlakte van 2.445,4m2. De koopsom per vierkante meter ligt daarmee onder € 900. Dit is een bijzonder aantrekkelijke prijs voor dit segment vastgoed.

• De taxatiewaarde: € 2.500.000,-
• Koopsom + verwervingskosten: € 2.500.000,-
• De Loan-to-Value (LTV) is 100 %

De huidige huurinkomsten bedragen € 203.160, - op jaarbasis.
Het rentepercentage van deze investeringsmogelijkheid is vastgesteld op 4,5% jaarlijks, deze worden voldaan volgens een maandelijkse uitkering gedurende de hele looptijd. De minimale inleg is vastgesteld op € 200.000, - per deelnemer.

Dit project is gesloten

Heeft u interesse om deel te nemen in één van onze andere projecten neem dan contact op met Relatiebeheer: 088-7704444 (vraag naar Philip Jansen of Kalim Rahmanyar) of stuur een e-mail naar: relatiebeheer@meerdervoort.com.