Besloten fonds

Emmaplein, Zeist

Project: Emmaplein, Zeist

5,25% rente op retailvastgoed met 1e hypotheekrecht

Meerdervoort® biedt met de Besloten Fondsen u de mogelijkheid om te investeren in zakelijk vastgoed. De projecten betreffen speciaal geselecteerd onroerend goed. Ligging, huurinkomsten en optimalisatiemogelijkheden worden vooraf door meerdere specialisten en adviseurs bekeken.

Project Emmaplein te Zeist

MV Next V BV heeft een koopovereenkomst gesloten ten behoeve van de aankoop van het winkelcentrum ‘Belcour’ aan het Emmaplein in Zeist. Het gekochte vastgoed bestaat uit vijf gebouwen, met daarin elk vijf appartementsrechten, waarin in totaal 42 winkels zijn gevestigd. De belangrijkste huurders zijn H&M, BCC, Etos en Casa. Door de beperkte aanwezigheid van grote winkelruimtes elders in Zeist, zijn grote winkelketens als deze gebonden aan hun vestiging aan het Emmaplein en hebben de meesten van hen langlopende huurcontracten. Het gebouw voldoet aan de eisen voor het energielabel A.

Documentatie

Kenmerken: Emmaplein, Zeist

 • checkmark

  Projectomvang: € 10.000.000,-

 • checkmark

  Taxatiewaarde: € 12.000.000,-

 • checkmark

  Jaarlijkse huursom: € 1.074.958,-

 • checkmark

  Scherpe solvabiliteitsfactor: 8,9 x;

 • checkmark

  Loan-to-value: 83,3%;

 • checkmark

  Goede mix grote- en kleinere huurders;

 • checkmark

  Looptijd: 5 jaar;

 • checkmark

  Rente: 5,25%;

 • checkmark

  1e recht van hypotheek;

 • checkmark

  Transactie via Van Benthem & Keulen notarissen te Utrecht;

 • checkmark

  Transactiedatum: 15 december 2021;

 • checkmark

  Goed lopende vastgoedonderneming met lopende projecten en eigen vermogen.

 • checkmark

  Langlopende huurcontracten

*Meerdervoort® is een investeringsmaatschappij met in totaal gespreid, over de gehele groep, circa € 180.000.000,- assets under management. De organisatie heeft een trackrecord van circa 7 jaar met 100% uitkering van rente aan financiers en beleggers. Daarnaast betreft het 100% aflossing van uw inleg einde looptijd waarvoor wij ons altijd maximaal zullen blijven inspannen. Echter, behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Financiering

Het object wordt verworven door MV Next V BV. Dit is een vastgoedonderneming met meer onroerend goed in eigendom. Indien u besluit te investeren dan sluit u een leenovereenkomst tussen uzelf en MV Next V BV.

De leenovereenkomsten en hypothecaire aktes worden verzorgd door onze projectnotaris. Mervyn Odink van Van Benthem & Keulen notarissen te Utrecht. De transactie is tevens notarieel verzorgd.

Huurders

De huurders van de beleggingsmogelijkheid aan het Emmaplein te Zeist zijn divers. De belangrijkste huurders zijn internationale- en nationale ketens, zoals H&M, BCC, Etos, Casa, KPN en Gall & Gall.

Er zijn tevens lokale huurders, zoals Kipspecialist Jan Broer, Nazar Eethuis en Barista Café zijn belangrijk voor de huurinkomsten.

De combinatie tussen internationale en nationale filiaalbedrijven en lokale (horeca) ondernemers zorgt voor een bruisende mix van retailers.

Alternatieve aanwendbaarheid

Op dit moment vinden er geen grote nieuwbouwontwikkelingen plaats in het centrum van Zeist, waardoor krapte op de woningmarkt blijft bestaan. Zeist ligt in een gebied waar op dit moment al sprake is van een woningtekort van 12.480 woningen. Door de voorziene bevolkingsgroei, zal dit tekort toenemen tot bijna 16.000 woningen in 2024. Het woningtekort neemt daarna af, maar blijft hoger dan gemiddeld in Nederland. Transformatie van (leegstaande) winkels naar woningen biedt daarom perspectief om de grote vraag naar woonruimte gedeeltelijk op te vangen. De transformatiepotentie past binnen het geldende bestemmingsplan. De gemeente staat hier positief tegenover. Mocht het in de toekomst opportuun zijn, dan kunnen er circa 20 woningen worden gerealiseerd op het Emmaplein.

Investeringsmogelijkheid

MV Next V BV heeft een koopovereenkomst gesloten ten behoeve van de aankoop van het winkelcentrum ‘Belcour’ aan het Emmaplein in Zeist. Het gekochte vastgoed bestaat uit 5 appartementsrechten, van 5 gebouwen, waarin totaal 42 winkels zijn gevestigd (inclusief leegstand).

Het complex heeft een totale oppervlakte van 8.661m². De koopsom per vierkante meter ligt daarmee onder € 1.000,-. Dit is een bijzonder aantrekkelijke prijs voor dit segment vastgoed. Het Emmaplein is voor een zeer gunstige solvabiliteitsfactor verworven, namelijk: 8,9x. Dit betekent dat er een bruto rendement gerealiseerd kan worden van maar liefst 11,2%. Dit is in de huidige markt zeer exceptioneel.

Het object wordt geheel particulier gefinancierd met een eerste recht van hypotheek voor alle financiers. U kunt dus investeren zonder tussenkomst van een bank. De huidige huurinkomsten bedragen € 1.074.958.
We streven ernaar het aantal investeerders voor dit project beperkt te houden, daarom is de minimale inleg vastgesteld op € 100.000,- per deelnemer.

Dit project is gesloten

Heeft u interesse om deel te nemen in één van onze andere projecten neem dan contact op met Relatiebeheer: 088-7704444 (vraag naar Philip Jansen of Kalim Rahmanyar) of stuur een e-mail naar: relatiebeheer@meerdervoort.com.