Besloten Fonds

Retail Almere

Project: Retail Almere

Meer informatie over Retail Almere

Naast onze Meerdervoort® Garantiefondsen bieden wij grotere investeerders uit ons persoonlijke netwerk onze Besloten Fondsen aan. Dit betreft projecten die u samen met een kleine groep beleggers in besloten kring kunt financieren. Het betreft dit keer Project Retail Almere. Inschrijven is mogelijk tot 13 juli 2021. Middels de inschrijfformulieren op deze pagina reserveert u uw deelname bij onze projectnotaris.

Project Retail Almere

Meerdervoort® Next II BV koopt een winkelstrip in Almere Buiten op een stationslocatie en in een populair winkelgebied. De winkelstrip in Almere Buiten is gelegen naast het station en populair winkelgebied. Hier tegenover is een ontwikkeling gaande van een hotel, een restaurant, appartementen en nog een enkele retailunits.

Enkele grote landelijke huurders zijn Kruidvat en ICI PARIS XL met langlopende huurovereenkomsten. Winkelketen vanHaren huurt een grote unit. Deze winkel heeft een enorme frontbreedte. Daarnaast zijn er twee kappers als huurder, waarvan 1 huurder al vanaf 2014 huurt en meerdere kapperszaken runt.

De verkoper verstrekt aan Meerdervoort® een huurgarantie van €100.000,- voor de komende 3 jaar, mochten wij te kampen krijgen met huurverlagingen of leegstand.

Alternatieve aanwendbaarheid

Vanwege de prominente ligging in een winkelstraat is een functie-wijziging niet voor de hand liggend. De flexibiliteit moet indien nodig gezocht worden in het vergroten of verkleinen van individuele units om zo in te spelen op de behoefte van dat moment. De winkelunit dat momenteel wordt verhuurd aan de schoenenzaak vanHaren is vanwege haar brede frontbreedte zeer geschikt voor een eventuele herindeling van kleinere winkelunits.

Technische staat
Alle winkelunits worden casco verhuurd, hierdoor zijn er weinig onderhoudswerkzaamheden aan het object nodig. De Bouwkundige staat van het object is goed. Op basis van de milieu-aspectenbeoordeling scoort het object goed. Ook is de alternatieve aanwenbaarheid goed, dit komt mede door de grote frontbreedte van de winkel vanHaren. Mocht deze huurder vertrekken, kunnen we deze winkel in meerdere winkels verhuren.

Lening deel I

 • Minimale deelname: € 200.000,-
 • Rente percentage: 4,5%
 • Loan-to-value (LTV): 65%
 • Eerste hyptheekrecht
 • Benodigd doelkapitaal: € 4.025.000,-

Financieringsopzet

 • Minimale deelname: €100.000,-
 • Rente percentage: 6,5%
 • Loan-to-value (LTV): 97%
 • Tweede hypotheekrecht
 • Benodigd doelkapitaal: € 1.625.000,-

Documentatie

Kenmerken Besloten Fonds: Retail Almere

 • checkmark

  Projectomvang: € 5.750.000,-

 • checkmark

  Eigenaar: Meerdervoort® Next II BV

 • checkmark

  Taxatiewaarde: € 6.200.000,-

 • checkmark

  Scherpe aankoopfactor t.o.v. taxatiewaarde (11,2)

 • checkmark

  Looptijd 5 jaar

 • checkmark

  Ingangsdatum 15 juli 2021

 • checkmark

  Maandelijkse uitkeringen

 • checkmark

  6 huurders van landelijke ketens of familiebedrijven

 • checkmark

  De lopende onderneming Next II B.V. (cashflow en eigen vermogen)

 • checkmark

  Transactie via gerenommeerde notaris (BarentsKrans Den Haag)

 • checkmark

  Brutohuurstroom van circa €503.615,-

 • checkmark

  Alle winkels worden casco verhuurd

*Meerdervoort® is een investeringsmaatschappij met in totaal gespreid over de gehele groep circa € 150.000.000,- assets under management en een trackrecord van circa 7 jaar 100% uitkering van rente aan financiers en beleggers en 100% aflossing van uw inleg einde looptijd waarvoor wij ons altijd maximaal zullen blijven inspannen echter behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Financiering
De leenovereenkomst tussen u en Meerdervoort® wordt notarieel vastgelegd en heeft als extra zekerheid een tweede hypotheekrecht. De overeenkomst is in dit geval tussen u als financier en Meerdervoort® Next II. Deze B.V. heeft naast het project in Almere al vier andere goed lopende projecten in de portefeuille. Hierbij een korte beschrijving van de huidige projecten:

Zoomstede, Nieuwegein
Dit betreft een bedrijfsverzamelgebouw met zorggebruikers. Diverse zorghuurders als het St. Antonius Ziekenhuis, Obesitas Kliniek en een Orthodontiepraktijk. Verder een gezonde spreiding van kleine huurders. Ruime parkeergelegenheden in de nabije omgeving en parkeergarage onder het pand. Het is een gemoderniseerd gebouw op een zichtlocatie te Nieuwegein.
€ 777.101,- huurinkomsten per jaar
Totale investering € 9.250.000,-
Taxatiewaarde: € 8.750.000,- (3 februari 2021)

Leeghwaterstraat 71 te Sliedrecht – Hartog Wonen
Dit betreft een in 2007 volledig gerenoveerde woonwinkel op een bekende meubelboulevard in Sliedrecht met energielabel A. De winkel is onderdeel van Hartog Woongroep B.V., het pand wordt al ruim 50 jaar gebruikt door Hartog Wonen.
€ 350.000,- huurinkomsten per jaar
Totale investering € 3.450.000,-
Taxatiewaarde: € 3.800.000,- (5 december 2019)


Kamerlingh Onnesweg 10 te Barendrecht - Paardekooper
Dit betreft een multi-tenant kantoorpand met commerciële plint. De begane grond wordt gehuurd door het familiebedrijf Paardekooper. Met in totaal 8 vestigingen is Paardekooper een van de grootste spelers in Europa op het gebied van verpakkingsmateriaal. De bovengelegen huurders maken gebruik van (kleine) kantoorruimtes en flexkantoren. De verhuur van de flexkantoren wordt verzorgd door een professionele partij genaamd FlexOffiz. Het pand heeft een energielabel A.
€ 293.815,- huurinkomsten per jaar
Totale investering: € 3.400.000,-
Taxatiewaarde: €3.250.000,- (1 september 2020)


Techniekweg 15 Gorinchem - Accon Accountants
Dit betreft een volledig bezet kantoorgebouw met langdurige huurcontracten. De grootste huurder is één van de grootste accountantskantoren van Nederland. Het object is in 2011 zowel binnen als buiten volledig gerenoveerd. Hierdoor heeft het kantoorgebouw een representatieve uitstraling. Het object heeft energielabel B.
€ 105.000,- huurinkomsten per jaar
Totale investering: € 1.050.000,-
Taxatiewaarde: €1.150.000,- (21 augustus 2020)

Meerdervoort® Next II kent een gezonde liquiditeitspositie. Uit de jaarrapportage van 2020 blijkt dat hier al een mooie reserve van ruim 500.000 euro is opgebouwd. Op uw verzoek sturen wij u deze jaarrapportage toe.

Dit project is gesloten

Heeft u interesse om deel te nemen in één van onze andere projecten neem dan contact op met Relatiebeheer: 088-7704444 (vraag naar Philip Jansen of Kalim Rahmanyar) of stuur een e-mail naar: relatiebeheer@meerdervoort.com.