KIES VOOR

Hypothecaire Zekerheid

Hypothecaire Zekerheid
Hypothecaire zekerheid

De meeste vastgoedfondsen stellen u als belegger mooie rendementsverwachtingen in het vooruitzicht. Wat daarbij nogal eens onbelicht blijft is dat het grootste gedeelte van de bijbehorende vastgoedportefeuille (hoog) gefinancierd worden door banken. Mocht de waarde van het vastgoed onverhoopt toch dalen en de bank overgaan tot gedwongen verkoop, dan blijft er voor de particuliere belegger in de regel weinig over.

Bij Meerdervoort doen we het anders. Bij Meerdervoort stellen we de belangen van onze investeerders voorop. Dat doen we door u een 1e en/of 2e hypotheekrecht te verstrekken op het vastgoed. Daarmee heeft u de zekerheid van onroerend goed als onderpand, aangezien er in onze aanbiedingen geen bankfinancieringen nodig zijn. Naast de garantie van hypothecaire zekerheid (1ste en/of 2e recht) krijgt u als investeerder een vooropgesteld rendement op jaarbasis die door de terugkerende huurinkomsten zal worden betaald. Door de maandelijkse rente-uitkeringen genereert u een (maandelijks) periodiek inkomen waar u op kunt rekenen. De combinatie van hypothecaire zekerheid en een vaste bron van inkomsten zorgen voor een veilige en waardevaste investering met een goed rendement.

Eerste Hypotheekrecht

Een eerste hypotheekrecht is het recht dat een geldverstrekker krijgt op een woning of ander onroerend goed als zekerheid voor een lening die hij verstrekt. Het betekent dat als de lening niet wordt terugbetaald, de geldverstrekker het recht heeft om het onroerend goed te verkopen om zo zijn geld terug te krijgen. Een eerste hypotheekrecht heeft voorrang op andere hypotheekrechten, zoals een tweede hypotheek of een hypothecaire inschrijving. Dit betekent dat als het onroerend goed wordt verkocht om de schulden af te lossen, de geldverstrekker met het eerste hypotheekrecht als eerste zijn geld terugkrijgt en de andere geldverstrekkers pas daarna.

Tweede Hypotheekrecht

Een tweede hypotheekrecht is het recht dat een geldverstrekker krijgt op een woning of ander onroerend goed als zekerheid voor een lening die hij verstrekt. Het tweede hypotheekrecht is een minder sterk recht dan het eerste hypotheekrecht, waardoor de rente op de tweede hypotheek meestal hoger is dan op de eerste hypotheek. Bij verkoop van de woning wordt eerst de hypotheek met het eerste hypotheekrecht afgelost en vervolgens de tweede hypotheekhouder.

Ik ontvang graag meer informatie over Meerdervoort