KIES VOOR

Hypothecaire Zekerheid

Hypothecaire Zekerheid
Hypothecaire zekerheid

De meeste vastgoedfondsen stellen u als belegger mooie rendementsverwachtingen in het vooruitzicht. Wat daarbij nogal eens onbelicht blijft is dat het grootste gedeelte van de bijbehorende vastgoedportefeuille (hoog) gefinancierd wordt door banken. Mocht de waarde van het vastgoed onverhoopt toch dalen en de bank overgaan tot gedwongen verkoop, dan blijft er voor de particuliere belegger in de regel weinig over.

Bij Meerdervoort stellen we de belangen van onze investeerders voorop. Door geen gebruik te maken van bankfinancieringen kunnen wij u het 1e hypotheekrecht bieden op het vastgoed. Een zekerheid die de bank normaal zichzelf toekent. Naast de garantie van hypothecaire zekerheid (1e en/of 2e recht) krijgt u als investeerder direct bij aanvang rendement in de vorm van maandelijkse uitkeringen vanuit de huurinkomsten. De combinatie van hypothecaire zekerheid en een vaste bron van inkomsten zorgen voor een stabiele investering.

Eerste Hypotheekrecht

Een eerste hypotheekrecht is het recht dat een geldverstrekker krijgt op een woning of ander onroerend goed als zekerheid voor een lening die wordt verstrekt. Dat betekent dat als de lening niet wordt terugbetaald, de geldverstrekker het recht heeft om het onroerend goed te verkopen om zo zijn geld terug te krijgen. Een eerste hypotheekrecht heeft voorrang op andere hypotheekrechten, zoals een tweede hypotheek of een achtergestelde lening. Bij verkoop krijgt de eerste hypotheekhouder vanuit de opbrengst als eerste zijn geld terug, dus vóór alle andere partijen.

Tweede Hypotheekrecht

Een tweede hypotheekrecht is het recht dat een geldverstrekker krijgt op een woning of ander onroerend goed als zekerheid voor een lening die hij verstrekt. Het tweede hypotheekrecht is een minder sterk recht dan het eerste hypotheekrecht, waardoor de rente op de tweede hypotheek meestal hoger is dan op de eerste hypotheek. Bij verkoop van het onroerend goed wordt eerst de financiering met het eerste hypotheekrecht afgelost, vervolgens de tweede hypotheekhouder en pas daarna eventuele andere partijen.

Ik ontvang graag meer informatie over Meerdervoort

Aanhef


Investeer uw vermogen met visie en zekerheid