WAT IS

Dekkingsgraad & LTV

Dekkingsgraad & LTV
Wat is loan-to-value ?

Wij begrijpen bij Meerdervoort als geen ander dat het loan-to-value percentage (LTV) voor u een belangrijke factor is bij het investeren in vastgoed. Bij het opzetten van een vastgoedaanbieding streven we ernaar de LTV gedurende de looptijd, van 5-7 jaar, naar rond de 70% terug te te brengen.

Dat zullen we gaan doen door met kostenefficiënte en waarde vermeerderende verbouwingen en renovaties de marktwaarde bij aanvang al te verhogen én een vastgoedportefeuille samen te stellen met waardevaste objecten. Voor vastgoedfinancieringen en hypotheken wordt voor het beschrijven van de dekkingsgraad de term loan-to-value (LTV) gebruikt. De LTV is de verhouding geleend geld (hypothecaire lening) ten opzichte van de waarde van het onderpand (vastgoed).

Loan-to-value

Wat betekent het voor u wanneer de loan-to-value aan het einde van de looptijd inderdaad naar 70% is gedaald? In dat geval overstijgt de marktwaarde van het vastgoed de gezamenlijke ingebrachte financiering door investeerders met ongeveer 30% en daalt uw LTV tegenover de vastgoedwaarde, wat u als investeerder extra zekerheid op uw investering biedt.

Ik ontvang graag meer informatie over Meerdervoort

Aanhef


Investeer uw vermogen met visie en zekerheid