Voortschrijdend inzicht op de vastgoedmarkt

meerdervoort garantiefonds woningmarkt

De gevolgen van de eerste golf van Covid-19 en de onzekerheid van een eventuele tweede golf hebben weinig invloed op de prijzen op de vastgoedmarkt. In een eerder nieuwsitem (Corona update) hebben wij uitleg gegeven over onze visie dat juist in deze tijden van onzekerheid u beter kunt kiezen voor beleggingen met veel zekerheden. De verwachting is dat we in een lange periode van inflatie terecht kunnen komen.

De huizenprijzen zijn ten opzichte van vorig jaar 7,4% gestegen (obv CBS data januari tm Juli 2020). Het aantal bezichtigingen per woning blijven licht stijgen en ook het percentage woningen dat voor of boven de vraagprijs verkocht wordt blijft stijgen. Kortom: er is nog steeds sprake van een verkopersmarkt. Ook voor 2021 verwachten wij, hoofdzakelijk vanwege de schaarste, een verdere stijging van de prijzen op de woningmarkt.

Daarnaast biedt Meerdervoort natuurlijk de hypothecaire zekerheid. Binnen het Garantiefonds wordt geen gebruik gemaakt van bankfinancieringen. Meerdervoort obligatiehouders krijgen het 1e hypothecaire zekerheidsrecht. Reden genoeg om juist nu in te stappen of uw aantal obligaties te verhogen.

Meerdervoort: uw vaste partner in vastgoed beleggingen.

 

U kunt hier meer informatie aanvragen.

 

© 2020 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacy Statement | Cookies * De looptijd van MGF IV bedraagt ca. 5 jaar en is afhankelijk van uw instapmoment. Als u instapt per 1 augustus 2020 is de looptijd 5 jaar en 8 maanden. Voor elke maand dat u later instapt wordt de looptijd van uw obligatielening één maand korter.