Besloten fonds

Data Club Offices
te Amersfoort

Project: Amersfoort

18,75% rendement over 36 maanden

Meerdervoort biedt met de Besloten Fondsen u de mogelijkheid om te investeren in zakelijk vastgoed. Het betreft dit keer het project ‘Data Club Offices’ te Amersfoort, een uniek pand op een strategisch goede locatie aan de A1 bij knooppunt Hoevelaken.

Investeren in zakelijk vastgoed

Met de versterkte focus op duurzaamheid en mobiliteit is de verwachting dat het aantal satellietkantoren de komende periode sterk zal toenemen. Vanwege tijdelijke leegstand of het afstoten door institutionele beleggers kunnen bedrijfsverzamelgebouwen tegen een scherpe prijs worden aangekocht en kan aan dit type vastgoed een toekomstgerichte invulling worden gegeven. Het grote voordeel voor u als belegger is dat voor duurzame, kwalitatieve kantoorruimten meestal meerjarige huurcontracten worden afgesloten. Dat biedt een goed rendement op uw vermogen.

Kenmerken Data Club Offices te Amersfoort

 • checkmark

  Taxatiewaarde: € 20.050.000,-

 • checkmark

  Bancaire financiering: € 12.350.000,-

 • checkmark

  Benodigd kapitaal 2e hypotheekrecht: € 7.000.000,-

 • checkmark

  Rentepercentage: 6,25% per jaar

 • checkmark

  Looptijd: 3 jaar

 • checkmark

  Totaal rendement 18,75% over 3 jaar

 • checkmark

  Minimale deelname: € 100.000,-

 • checkmark

  Voorlopige sluitingsdatum inschrijving: 15 juli 2022

 • checkmark

  Voorlopige ingangsdatum rente: 1 augustus 2022

 • checkmark

  Transactie: via Finway B.V. advocaten te Amsterdam (contactpersoon: mr. Kim Veenman) en Hermans & Schuttevaer Notarissen te Amsterdam (contactpersoon: mr. Iris Smit)

Informatie / deelnameformulieren

Download de Brochure

Juridische documentatie staan onderaan de pagina

Data Club Offices te Amersfoort

De zeer zichtbare Data Club Offices is gelegen naast de snelweg A1. De twee afzonderlijke gebouwen zijn verbonden door een glazen gang, waardoor het gebouw een opmerkelijke architectonische ambiance heeft. Het object bevindt zich in De Hoef. De Hoef is een bedrijventerrein en vroegere buurtschap in de wijk Schothorst-Noord in Amersfoort. Sinds 2020 wordt de wijk deels herontwikkeld tot een stadswijk.

In totaal zijn er ruim 2000 woningen voorzien, komende uit zowel transformaties van kantoorpanden als nieuwbouw van appartementencomplexen en grondgebonden woningen. Het object is met de auto te bereiken middels de A1. Parkeren wordt gemakkelijk gemaakt door de ruime parkeergarage en het dek. Het object is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Station Amersfoort Schothorst ligt op loopafstand.

Het gebouw is perfect voor innovatieve bedrijven en ondernemers die willen netwerken, contacten willen leggen en geïnspireerd willen raken. De werkruimtes zijn ontworpen vanuit flexibiliteit, zodat bedrijven kunnen groeien binnen een vertrouwde ruimte. Met een uitstekend restaurant, vergaderzalen en een centrale receptie van hoge kwaliteit, maakt de Data Club Offices een gastvrije en respectabele plek om zaken te doen.

De Hoef West, het gebied waar Data Club Offices naast is gevestigd, is een transformatiegebied met veel potentie. Het gebied wordt momenteel ontwikkeld tot een gemengd stadsdeel. Om dit plan te realiseren worden leegstaande panden herontwikkeld en worden nieuwbouwwoningen aan het assortiment toegevoegd. Door deze herontwikkelingen en de toenemende belangstelling voor Amersfoort, zullen hoogwaardige gebouwen op deze locatie waarschijnlijk schaars worden.

Het bloeiende Amersfoort met de huidige ontwikkelingspijplijn, maakt het project Data Club Offices te Amersfoort een unieke en zeldzame investeringsmogelijkheid. Op aanvraag is het taxatierapport beschikbaar.

Huidige huurders

Het object is verhuurd aan 14 huurders met een bezettingsgraad van 83% en een gewogen gemiddelde
huurtermijn van vier jaar. De grootste huurders zijn Heijmans (2.418 m2), Randstad (1.909 m2), MTH Accountants (1.527 m2) en Regus (1.448 m2).

Heijmans Facilitair Bedrijf is een dochteronderneming van Heijmans N.V., een beursgenoteerde onderneming actief in vastgoed, (woning)bouw, utiliteit, infrastructuur en installatietechniek op de Nederlandse markt.

Randstad speelt al meer dan 60 jaar een leidende rol op de Nederlandse en Europese arbeidsmarkt in het herstel van de uitzendmarkt. Zij zijn gespecialiseerd in de uitzendbranche en HR-dienstverlening.Randstad is opgericht in 1960 door twee Nederlanders, momenteel hebben zij gemiddeld zo’n 35.000 eigen medewerkers. Zij zijn actief in ongeveer 39 landen wereldwijd, met Frankrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg als de belangrijkste Europese markten.

MTH is een full-service accountants- en adviesorganisatie met circa 7.000 ondernemende klanten. Met ruim 70 jaar ervaring in accountancy en belastingadvies, 12 vestigingen en 450 medewerkers is MTH sterk vertegenwoordigd in Midden- en Noord-Nederland.

Regus helpt bedrijven van over de hele wereld bij het vinden en inrichten van de perfecte werkplek voor hun mensen. Zij zijn onderdeel van de IWG groep die een samenwerking heeft van wereldwijde en regionale werkplekmerken, zoals Spaces, HQ, en No18. Ze stimuleren en omarmen flexibel werken en blijven groeien.

Momenteel worden er actief gesprekken gevoerd met een groot internationaal bedrijf dat graag de leegstaande kantoorruimte wil betrekken. Het ziet er vooralsnog naar uit dat er tot een akkoord kan worden gekomen, opdat dit project zonder leegstand gestart zal worden.

Als er tot een akkoord wordt gekomen, dan zal er een 5-jarig huurcontract worden gesloten met een jaarhuur van ca. € 270.000. In dat geval zal de taxatiewaarde van het vastgoedobject ca. € 3.000.000 hoger worden getaxteerd.

Investeringsmogelijkheid in Meerdervoort Prime II B.V.

U kunt investeren in het project Data Club Offices te Amersfoort door Meerdervoort Prime II B.V. (nu nog genaamd: Databankweg 26/28/30 BV) financiering in de vorm van een lening te verstrekken tegen een 2e hypotheek- en pandrecht.

Het rentepercentage van deze investeringsmogelijkheid is vastgesteld op 6,25% per jaar. De rente wordt gedurende de looptijd van de lening maandelijks uitgekeerd.

Meerdervoort Prime II B.V. zal de financiering in de vorm van leningen aantrekken bij verschillende investeerders. Het staat Meerdervoort Prime II B.V. vrij te bepalen welke partijen de andere investeerders in dit project zullen worden en voor welk bedrag deze partijen een financiering verstrekken. Iedere investeerder verstrekt de financiering tegen uniforme voorwaarden die gelden voor de betreffende investering (tegen 2e hypotheek- en pandrecht).

Looptijd: 3 jaar, met een verleningsoptie voor Meerdervoort van maximaal 2 jaar. Mocht Meerdervoort gebruik maken van deze mogelijkheid dan ontvangt u gedurende een eventuele verlenging 7,25% op jaarbasis.

Zekerheden: 2e hypotheekrecht op het vastgoed en pandrecht op de met het vastgoed verbonden roerende zaken en huurvorderingen

Voorlopige sluitingsdatum inschrijving: 15 juli 2022
Voorlopige ingangsdatum rente: 1 augustus 2022
Transactie: via Finway B.V. advocaten te Amsterdam (contactpersoon: mr. Kim Veenman) en Hermans & Schuttevaer Notarissen te Amsterdam (contactpersoon: mr. Iris Smit)

Dit project is gesloten

Heeft u interesse om deel te nemen in één van onze andere projecten neem dan contact op met Relatiebeheer: 088-7704444 (vraag naar Philip Jansen of Kalim Rahmanyar) of stuur een e-mail naar: relatiebeheer@meerdervoort.com.