Meerdervoort Vastgoedfondsen kijkt terug op een fantastisch jaar 2019

meerdervoort vastgoedfondsen fijne feestdagen

Ook in 2019 mochten we weer kennis maken met een grote diversiteit aan geïnteresseerde beleggers. De Meerdervoort community groeit. We hebben het zelfs met onze collega’s wel eens over de Meerdervoort-familie. Onze cliënt-investeerders maken namelijk graag reclame voor ons. Ook in 2019 heeft Meerdervoort weer alle beloftes voor 100% waar gemaakt. Natuurlijk valt er altijd nog genoeg te verbeteren. Van uw feedback hebben we geleerd; we doen er wat mee! Laat het daarom vooral weten wat er volgens u nog verder verbeterd kan worden. Meest genoemd: Meer communicatie over de prestaties van de diverse fondsen en projecten. Daarop zijn we vol aan het inzetten. U kunt van alle lopende fondsen de kwartaalrapportages opvragen bij onze financiële afdeling: Corne den Besten c.den.besten@meerdervoort.com. In 2020 zullen we de kwartaalrapportages binnen 1 maand na einde kwartaal beschikbaar stellen en korte update geven over de prestaties van uw fonds(en).

Het ontstaan van de Garantiefondsen

In 2015 bedachten Federico Angius en ik het concept van Meerdervoort. We deden daar inclusief de hele juridische uitwerking een heel jaar over. In 2016 gingen we van start met Meerdervoort Garantiefonds I. Sindsdien deden we elk jaar een Garantiefonds erbij: MGF II in 2017, MGF III in 2018. Onze jarenlange ervaring als makelaar en vastgoedbelegger kwam daarbij goed van pas. Dit jaar startten we in april 2019 met Meerdervoort Garantiefonds XL. Het zou een fonds worden met een minimale deelname van 100.000,- euro per belegger. We wisten niet of dat zou gaan lopen. Na een wat moeizame start van de emissieperiode in de zomer, kwam de emissie in september goed op gang. We mochten onlangs twee obligatiehouders verwelkomen die elk met 1 miljoen euro in MGF XL participeren. Voor ons een groot teken van vertrouwen. De emissie van XL loopt nog tot eind maart 2019 (met optie tot verlenging). Er is momenteel nog ruimte voor circa 5,5 miljoen euro. De rente is 5,2% en de looptijd is als u tijdens de feestdagen instapt nog 6 jaar en 3 maanden.

———————————————————-

Uw vermogen laten renderen met unieke zekerheid?

Via Meerdervoort Garantiefonds XL kunt u mee investeren in huurwoningen voor jong-werkenden, samenwonende stellen en woningdelers (studenten) in de Randstad. Met vast rendement van 5,2%. Meer weten? Download ons RenteVastGoedPlan!———————————————————-

De Meerdervoort App

We lanceerden een eigen Meerdervoort App in de Appstore (iPhone) en Google Play (Android). Obligatiehouders kunnen vanaf januari 2020 niet alleen hun deelname in de Garantiefondsen bekijken, maar ook hun deelnames in de Besloten Fondsen. Die hebben we namelijk ook! Sinds de start in 2016 biedt Meerdervoort met een groeiende regelmaat grotere projecten aan binnen een besloten club van grotere investeerders (inleg 100.000,- euro tot 5.000.000 per investeerder).

Nieuwe gezichten

De Stichting Obligatiehouders kreeg er een nieuw gezicht bij: Jaap Geluk. Jaap volgde Rob van Suijlekom op als bestuurder van onze toezichthouder. Het bestuur van de Stichting Obligatiehouders bestaat volgens de statuten uit (ten minste) 3 bestuurders die in elk geval obligatiehouder moeten zijn in één of meer fondsen van Meerdervoort. Wij proberen op deze manier zowel betrokkenheid als onafhankelijkheid te waarborgen.

Wellicht heeft u al eens contact gehad met onze nieuwe relatiemanager Philip Jansen. Philip kwam er dit jaar bij en volgde Vanessa Eweg op die na circa 3 jaar Meerdervoort een andere uitdaging is aangegaan. Wordt u momenteel (nog) niet op de hoogte gehouden van onze projecten en wilt u worden toegevoegd aan onze besloten mailinglijst? Neem contact op met Philip Jansen.

Meerdervoort groeit en blijft succesvol!

De lijst van projecten (Garantiefondsen en Besloten Fondsen) is flink gegroeid. In 2019 kwamen de volgende projecten erbij: ‘Het Torentje’ Wormerveer, ‘Zonnebaan’ Utrecht, ‘Corbulo’ Voorburg, ‘Boris & Victor’ Zwijndrecht en last but not least: ‘Amaliawolde’ Baarn. Meerdervoort Amaliawolde is (als enige Meerdervoort project) genoteerd aan de NPEX effectenbeurs. U kunt op www.npex.nl (gratis) een beleggersrekening openen om vervolgens vanaf € 1000,- euro per obligatie mee te investeren in dit prachtige bedrijfsverzamelgebouw tegenover het Centraal Station te Baarn. 21 huurders, Energielabel A, strak en modern ingericht van binnen. Kortom een topbelegging met een vaste rente op uw obligaties van 7,0%. Bovendien zijn deze obligaties verhandelbaar via het platform van NPEX. U kunt zowel deels verkopen als bijkopen! NPEX heeft een volledige vergunning van de AFM voor het aanbieden en verhandelen van effecten. Op NPEX werden onder andere FastNed en de Vegetarische Slager genoteerd.

In 2019 verdubbelde de Meerdervoort Groep haar portefeuille van circa 32 miljoen naar 65 miljoen aan vastgoed. Als we daarop terugkijken is dit een geweldige teamprestatie geweest waarvoor we al onze stakeholders willen bedanken. U vindt onze stakeholders (bedrijven met wie wij dagelijks samenwerken en die diverse werkzaamheden voor het management van Meerdervoort uit handen nemen) onderaan de pagina op onze website: www.meerdervoort.com. Jullie waren fantastisch, zijn fantastisch en blijven hopelijk ook in 2020 fantastisch en net zo onophoudelijk enthousiast om samen met ons verder te groeien. Ook voor 2020 staat namelijk met diverse mooie en grote vastgoedprojecten weer een verdubbeling van de portefeuille op de agenda.

Visie op de huizenmarkt 2020

De problemen op de huizenmarkt zijn in 2019 alsmaar verder toegenomen. Neem het PFAS debacle, de ‘stikstof-crisis’, excessief hoge bouwkosten, een schreeuwend tekort aan bouwvergunningen en aannemers, een overheid die ,in onze ogen’ de weg volledig kwijt is om de schaarste op de woningmarkt te lijf te gaan. De huizenprijzen blijven maar stijgen, de huurprijzen schieten door het dak. Wanhopig probeert de overheid met “noodknoppen” op de middenhuur, koppelen van maximale salarissen aan huurwoningen, extra belastingen voor huiseigenaren en vooral nog eens extra belastingen voor beleggers in woningen om prijsstijgingen tegen te gaan. Uiteraard met het omgekeerde effect.

Wanneer je het aanbod van woningen wilt vergroten moet je het natuurlijk niet duurder maken voor investeerders in vastgoed. Dan gaan ze geen woningen meer realiseren…! Je moet het juist stimuleren. Hoe doe je dat? Door het Woningwaarderingsstelsel te herzien (met name het puntensysteem voor zowel zelfstandig als onzelfstandige woonruimte). Een vrije markt geeft investeerders uit binnen- en buitenland namelijk het benodigde vertrouwen om te gaan bouwen. Als er teveel huurprijsregulering is (die telkens verandert) is er onvoldoende zekerheid voor investeerders. Het uitgeven van bouwgrond met subsidie, het stimuleren van hoogbouw, het afschaffen van de “verhuurderheffing” (een dubbele belasting voor eigenaren met meer dan 50 woningen) waarvan vooral alle woningcorporaties en de pensioenfondsen zwaar de dupe zijn en het stimuleren van woningdelen (waarvan de Amsterdamse wethouder Wonen had bedacht dit zelfs te gaan verbieden waardoor duizenden studenten mogelijk hun woning moeten verlaten. Overdrachtsbelasting die nog stééds op 2% staat…

Ze zijn de weg kwijt in Den Haag. Er is door dit alles in elk geval goed nieuws: uw beleggingen bij Meerdervoort zijn komende jaren veilig. Het bestaande vastgoed zal door alle schaarste, overregulering en politieke chaos nog wel even een tijdje verder stijgen in waarde.

Uitnodiging: Meerdervoort Nieuwjaarsborrel

Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en vooral succesvol 2020. Graag nodig ik u namens Meerdervoort van harte uit om uw vragen te beantwoorden en om verder te praten op de nieuwjaarborrel op donderdag 23 januari. U kunt zich via onderstaande link aanmelden.

Wijnand Groenen
Commercieel directeur Meerdervoort Vastgoedfondsen

nieuwjaarsborrel meerdervoort
aanmelden nieuwjaarsborrel meerdervoort

© 2021 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacy Statement | Cookies