Marktontwikkeling en verwachtingen voor de renteperiode

meerdervoort garantiefonds investering rente
De economische groei in de eurozone vertraagt. Dit komt onder meer doordat de export minder hard groeit. De vraag uit het buitenland staat onder druk onder andere door de handelsoorlog tussen de VS en China.

Het remmende effect daarvan op de groei is nog niet achter de rug. Hier komt bij dat de politieke situatie onzeker is. Als gevolg daarvan zijn bedrijven en gezinnen voorzichtig met investeren en consumeren, zodat de economische groei lijkt af te nemen en als gevolg daarvan de inflatie afzwakt. Gegeven de zwakke economische groei, de lage inflatie en het vooruitzicht dat de ECB de rentetarieven verlaagt, zal de rente op leningen met een lange looptijd langer laag blijven. Deze verwachting wordt nog eens versterkt doordat de ECB de deur open heeft gezet voor extra obligatieaankopen. De rente op Nederlandse overheidsleningen met een looptijd van 10 jaar is al gedaald naar -0,1% en zal volgens ons eind dit jaar richting de -0,5% bewegen. In combinatie met de concurrentie op de hypotheekmarkt is de kans groot dat de rente op leningen met een lange rentevast periode langer laag blijft en mogelijk zelfs daalt.

Voor spaarders geldt een risico dat banken op termijn zelfs negatieve rente in rekening zullen moeten brengen. We zien daarom investeren in vastgoed bij Meerdervoort als een veilige haven. Niet alleen voor het behoud van uw vermogen maar ook om uw spaargeld te laten groeien in plaats van te laten krimpen!

 

Auteur: Wijnand Groenen,
fondsbeheerder bij Meerdervoort

———————————————————-

Uw vermogen laten renderen met unieke zekerheid?

Meerdervoort investeert in huurwoningen voor jong-werkenden, samenwonende stellen en woningdelers (studenten) in de Randstad. We bieden u op uw inleg een vast rendement van 5,2%. Download ons RenteVastGoedPlan!

 

meerdervoort rentevastgoedplan

 

© 2020 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacy Statement * De looptijd van MGF IV bedraagt ca. 5 jaar en is afhankelijk van uw instapmoment. Als u instapt per 1 augustus 2020 is de looptijd 5 jaar en 8 maanden. Voor elke maand dat u later instapt wordt de looptijd van uw obligatielening één maand korter.