Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Woningen als belegging

Strategie van het fonds

De portefeuille van het Meerdervoort Garantiefonds zal bestaan uit huurwoningen in het starterssegment. Onze focus ligt op de Randstad en dan met name strategische locaties in de grote steden als Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Een zorgvuldig samengesteld pakket van waardevaste woningen.

Waarom investeren in huurwoningen?

Investeren in woningen is een veilige en solide keuze. Vastgoed is immers een tastbaar bezit. Anders dan aandelen behoudt vastgoed dus altijd een zekere waarde. Een goed samengestelde vastgoedportefeuille ligt dan ook in veel gevallen aan de basis van elke goed gespreide beleggingsportefeuille. Wanneer wij een keuze moeten maken over het type vastgoed, kiezen we met stip voor woningbeleggingen. Waar we tijdens de economische crisis hebben gezien dat kantoor- en winkelpanden vanwege stoppende ondernemers te maken kregen met een grote mate van leegstand, is dat bij huurwoningen niet het geval geweest.

“Wanneer wij een keuze moeten maken over het type vastgoed, kiezen we met stip voor woningbeleggingen.”

Sterker nog: omdat er jarenlang door de problemen in de bouw en financiële problemen bij Overheid en Banken niets is bijgebouwd, verwachten wij komende jaren een verder toenemend tekort aan betaalbare huurwoningen en jongerenhuisvesting (studenten). Dit wordt bevestigd door onderzoeken van Capital Value (De woningbeleggingsmarkt in beeld 2015) en Kences Kennisbank.

Als laatste zijn de huurprijzen van commercieel onroerend goed (winkels en kantoren) flink gedaald afgelopen jaren terwijl de huurprijzen van woningen elk jaar zijn gestegen met ten minste de inflatie. In de Randstad hebben wij bij huurwoningen bestemd voor de huisvesting van jongeren, studenten, samenwoners en starters jarenlang nagenoeg geen leegstand gezien.

Werkwijze van het fonds

Bij de werkwijze die wij voor ogen hebben, verwachten wij tijdens de looptijd van het fonds nagenoeg geen leegstand te zullen hebben. Vanwege onze ervaring en ons uitgebreide netwerk, zijn wij in staat woningen scherp aan te kopen.

“In onze praktijk volgt de ene huurder de andere op, zonder een dag leegstand!”

Ook kunnen wij woningen door middel van ons netwerk snel en efficiënt renoveren. Via onze vaste partners hebben wij toegang tot grote databases met huurders die staan ingeschreven voor een betaalbare huurwoning. Er is sprake van grote wachtlijsten. In onze praktijk volgt de ene huurder de andere op, zonder een dag leegstand!

Tot slot

Huizenprijzen zijn in de Randstad alweer een tijdje aan het stijgen, maar liggen nog niet op het niveau van vóór de crisis. Alle factoren in overweging nemende, verwachten wij dat de huizenprijzen in de Randstad en de grote steden al op korte termijn, maar zeker op langere termijn hoger zullen liggen dan nu. Aangezien de door het Garantiefonds aangekochte woningen gelden als uw onderpand, is dat een prettige gedachte.

“Alle factoren in overweging nemende, verwachten wij dat de huizenprijzen in de Randstad en de grote steden al op korte termijn, maar zeker op langere termijn hoger zullen liggen dan nu.”

© 2019 | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacy Statement